Coronavirus i Norge og hytteforbud:

«Avstanden vi føler på nå, vil gjøre kjærligheten til hytta sterkere»

De siste ukene har hytteeiere følt både sorg og sinne over at hyttekosen brått ble revet fra dem. Hvorfor har vi så sterke følelser for hytta?

UTSIKT: Mange hytteeiere drmmer i disse dager om  kunne se utover snkledde topper framfor  stirre i stueveggen hjemme. Naturopplevelsen er en viktig del av nordmenns nre forhold til hytta.
Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
UTSIKT: Mange hytteeiere drmmer i disse dager om kunne se utover snkledde topper framfor stirre i stueveggen hjemme. Naturopplevelsen er en viktig del av nordmenns nre forhold til hytta. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Følg oss på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

(Vi.no): For mange er påsken selve finalen på hyttesesongen, en etterlengtet friuke der hele familien samles rundt kortspill, påskegodt og skiturer på skareføre. For andre er påsken ensbetydende med åpning av hytta ved sjøen, tiden da blomstene dukker opp langs hytteveggen og man endelig kan nyte kaffen ute på verandaen.

I år ble påsken i stedet en vond påminnelse om hvor viktig hytta for oss.

– Hytta er stedet for den gode virkelighetsflukten. Og virkelighetsflukt er nok noe mange føler behov for nå, sier forfatter og idéhistoriker Magnus Helgerud.

Han er aktuell med boka «Knytta til hytta». En bok som kanskje var ment som påskelektyre i solveggen til fjells, men som i stedet har blitt en aktuell kommentar til hvorfor hytteforbudet vekker så sterke reaksjoner.

– For noen handler nok frustrasjonen over ikke å kunne reise på hytta om at de er redde for smitte i byen. Men for de fleste stikker det nok dypere enn som så, sier han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.