Adieu, Jahn Teigen

Jahn Teigen døde på Ystad Sykehus i Sverige mandag kveld, 70 år gammel, opplyser manager Trond Lie til NTB.

BLIR TAKKET: Folk hyller og takker Jahn Teigen etter nyheten om hans bortgang. Foto: Twitter/Facebook Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg oss på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Den folkekjære artisten har de siste årene levd et tilbaketrukket liv på Klockargården i Ingelstorp utenfor Ystad, dit han flyttet i 2008. Den folkekjære artisten har de siste årene levd et tilbaketrukket liv på gården.

Teigen etterlater seg datteren Sara Skorgan Teigen (35) som han fikk med Anita Skorgan.

Manager Trond Lie sier til NTB at familien er i sorg og at de ikke ønsker å kommentere dødsfallet.

FOTOGRAFI: Dagbladets fotografer har fulgt Jahn Teigens liv i nesten 50 år. Video: Nicolai Delebekk Vis mer

– Jeg var der torsdag og fredag. Han ble lagt inn på sykehus i går og døde i går kveld, sier Lie, som har vært nær venn og manager for Jahn Teigen i mange år.

«Optimist»

Da Teigen-hyllesten «Optimist» hadde premiere på Chateau Neuf på sensommeren i fjor, ble hun spurt av VG hvordan hun ville beskrive ham som person.

– Det er helt umulig å beskrive i farta, fordi han er så mange ting samtidig. Han er unik, det er rett og slett ingen andre som er som ham. Det finnes bare én, svarte hun.

Musikalen ble satt opp av Øystein Wiik som skrev Teigens siste sang sammen med ham. «Ikke som alle andre», ble sluppet i fjor høst – på fødselsdagen hans 27. september 1949.

Førstevers går slik: «Ser i speilet, at dagene flyr/Arr og linjer, vet hva de betyr/Ta på seilet, til høye gebyr/I et selvdiktet eventyr/Det er aldri lett å være seg selv/Koster skjortan, hvert eneste sprell/Fly mot sola, men gå på en smell/Stå på beina, likevel».

– En stor inspirasjon

Datteren beskrev ham slik i et intervju med Dagbladet i september i fjor: – Pappa er som et barn, og det er det jeg elsker mest ved ham, sa 35-åringen om faren sin.

Videre beskrev hun ham som en mann som er opptatt av at ting skal være gjort ordentlig og at man skal være god mot alle man møter.

- (...) Hans iver, den lekne og følsomme måten å se verden på, er en stor inspirasjon for meg, la hun til.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.