Lilli Bendriss om livet, aldring og kjærlighet:

- 70 er de nye 50!

Hvorfor skal man gå inn i alderdommen som en grå mus? Det er helt unødvendig, mener Lilli Bendriss (72).

- Det er utrolig mange fordeler ved å bli eldre. Vi må tørre å tro at denne alderen er verdt noe, sier Lilli Bendriss. Foto: NTB Scanpix
- Det er utrolig mange fordeler ved å bli eldre. Vi må tørre å tro at denne alderen er verdt noe, sier Lilli Bendriss. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg oss på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

(Vi.no): Selv framstår Lilli så langt unna en grå mus man kan tenke seg: Ravnsvart hår, sotede øyne, rødmalte lepper. Fargerike gevanter, iøynefallende smykker. For ikke å glemme skyhøye hæler. Som hun har stavret seg rundt på i mangt et «spøkelseshus».

– Du må bare slutte å ha mindreverdighetskomplekser fordi du ikke har kropp som en 25-åring. Foto: Sverre Chr. Jarild
– Du må bare slutte å ha mindreverdighetskomplekser fordi du ikke har kropp som en 25-åring. Foto: Sverre Chr. Jarild Vis mer

Lilli elsker å pynte seg – og det har hun gjort siden hun var liten. Foreldrene drev konfeksjonsfabrikk i kjelleren hjemme på Hareid på Sunnmøre, så det å være pent kledd var noe hun fikk inn med morsmelken.

Og hvorfor skal man slutte å være opptatt av klær og kropp fordi man er blitt eldre? Det ser ikke Lilli noen grunn til. Selv har hun lagt lista ganske høyt, men hun har erfart at det kan vært lurt å bruke litt tid og omtanke på utseendet sitt.

70 de nye 50

– Livet er ikke over fordi man har passert 70. 70 er de nye 50, sier Lilli ivrig. Hun kaller dette den tredje alder, eller den gylne alder, som Jane Fonda sier det.

– Vi som er der har erfaring, vi har visdom, vi kan gjøre hva vi vil – det er utrolig mange fordeler ved å bli eldre. Vi må tørre å tro at denne alderen er verdt noe, sier Lilli.

For det er selvsagt lett å føle seg litt bakpå når man har rundet vanlig pensjonsalder. Men selv om man er ute av arbeidslivet, finnes det mange muligheter til å delta aktivt i samfunnet, minner Lilli om. I frivillig arbeid, lag og foreninger – det finnes mange sosiale arenaer, gode alternativer til sofakroken hjemme.

Mindreverdighetskomplekser

Men hva med kjærlighetslivet? Er det ikke litt naivt å tro at man kan finne en ny partner i en alder av 60, 70 eller 80?

– Nei da, sier Lilli.

– Du må bare slutte å ha mindreverdighetskomplekser fordi du ikke har kropp som en 25-åring. Ikke tenke at du først som sist kan gi opp i konkurransen med smekre, botoxfylte damer. Kloke menn bryr seg ikke om du har rynker. De verdsetter at du er en interessant samtalepartner, en de kan bli inspirert og oppløftet av.

Selv har Lilli hatt noen kjærlighetsforhold siden hun skilte seg fra ektemannen i 2014. I flere år hadde hun en kjæreste/elsker som var 30 år yngre enn henne.

- Må ha sex for å få lyst

Hun kan ikke få understreket nok at modne, voksne damer ikke er utgått på dato, heller ikke når det gjelder sexliv.

– Sexdriven går kanskje litt ned med årene, men ikke om man finner en ny partner, da blir den stimulert. Man må faktisk ha sex for å få lyst. Jeg snakker av erfaring, smiler Lilli.

– Det er aldri for sent å finne kjærligheten på nytt. Men prinsen kommer ikke på døra di. Du må ut og møte livet.

Hun har også prøvd seg litt på datingsider på nettet og slår fast at man nok må teste mange før man kan finne en som passer.

– Verden har forandret seg. Vi har ikke lenger lokalet på bygda, dit vi gikk på dans, nå er det andre arenaer som gjelder, og da må man jo bruke mulighetene som er der, mener Lilli.

Artikkelen er først publisert i Allers.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.