Foreldre i moden alder:

46 år og nybakt mamma

Janni er både småbarnsmor og mormor, og tror kvinner i 50-årene snart vil få mulighet til å bli mødre.

Janni følte seg tryggere og mer forberedt da hun fikk barn som 46-åring enn da hun var halvparten så gammel. Foto: Mew
Janni følte seg tryggere og mer forberedt da hun fikk barn som 46-åring enn da hun var halvparten så gammel. Foto: Mew Vis mer
Publisert

Følg oss på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

(Vi.no): Da Janni Bach ble mamma for første gang, var hun 23 år gammel. Andre gang hun fødte var hun 46. Datteren er i dag 33, sønnen er ni, og Janni er 55. Janni har ikke bare barn på barneskolen, hun har også to barnebarn.

– Jeg taklet den andre graviditeten like godt som den første, og jeg har ikke vært mer trøtt denne gangen, forsikrer hun.

Les også: Du kan være på ditt sterkeste i 70-årene

Faktisk synes Janni at hun var bedre forberedt, både fysisk og mentalt, da hun ble mor som 46-åring enn som 23-åring.

– Det var gått så lang tid at det føltes som å være førstegangsmor igjen. Forskjellen var at jeg følte meg mer i balanse som moden mor. Med datteren min måtte jeg gi opp å få i gang ammingen, og selv om det også var vanskelig med sønnen min, var jeg selvsikker nok til å kjempe til det lyktes, forteller Janni.

Savnet forbilder

Da Janni møtte sin siste mann, som er ni år yngre enn henne, var de enige om at de ikke skulle ha barn sammen. Men etter noen år begynte Janni likevel å drømme om å bli mor igjen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.