Julegavetips:

10 tips til harde pakker for hele familien

Gi bort leseglede til jul!

BOKTIPS: Det beste er å finne bok-gaver som kan gå på rundgang i jula! Foto: Forlagene
BOKTIPS: Det beste er å finne bok-gaver som kan gå på rundgang i jula! Foto: Forlagene Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Er mor død?/Cappelen Damm/ pris kr 375,-
Er mor død?/Cappelen Damm/ pris kr 375,- Vis mer

Et morsoppgjør

Denne nyeste romanen fra Vigdis Hjort er historien om Johanna som ikke har sett moren sin på 30 år, og som flytter tilbake til hjembyen og forsøker å forstå og nærme seg denne aldrende moren. Hjort gjengir gjenkjennelig tankegang på en rett ut og brutalt ærlig måte. Mor-datter-problematikk og familiekonflikter er et tidsløst tema. Boken har fått strålende kritikker.

Mørkt og fascinerende

Mørkt og fascinerende

«Morgenstjernen er ikke en roman som kan forklares. Den må oppleves med åpne sanser og sinn» sto det i en anmeldelse av romanen i høst. Suksessforfatteren Karl Ove Knausgårds comeback har fått svært gode kritikker. Dette er en roman med et rikt persongalleri og en handling som spenner fra det hverdagslig gjenkjennelige til mystiske, mørke krefter. Perfekt når man har god tid!

Morgenstjernen/ Forlaget Oktober/pris kr 342,-

Et ønske til jul/Vigmostad Bjørke /Kr. 174,-
Et ønske til jul/Vigmostad Bjørke /Kr. 174,- Vis mer

Juleromantikk

Lyst til å drømme deg bort i en skikkelig kjærlighetshistorie? Juleromaner har lenge vært en tradisjon i England, og nå er sjangeren introdusert også i Norge. Julefortellingen «Et ønske til jul» handler om 29-årige Jess som følger drømmen og flytter til London. Her blir hun stormende forelsket i Alex, men det oppstår mange forviklinger. Hyggelig underholdning!

Storslått fortelling

Storslått fortelling

Leste du «Søsterklokkene» av Lars Mytting? I følge anmeldere er fortsettelsen, «Hekneveven» enda bedre, der vi får følge blant andre Astrid Heknes sønn Jehans. Dette er en storslått fortelling om et Norge på vei inn i en ny tid, om nyrydding og slit, om temming av fossefall og det første elektriske lysglimtet i bygdenatta. Boka har fått strålende kritikker.

Hekneveven/Gyldendal/ pris kr 245

Solsøsteren/CappelenDam/ pris ca 350,-
Solsøsteren/CappelenDam/ pris ca 350,- Vis mer

Spenning på upper class

Har du ennå ikke kastet deg på Lucinda Riley-bølgen? Nå er det kanskje på tide. Bestselgerdronningen ble tidligere i år hyllet av norske anmeldere for sin siste bok «Solsøsteren», som er sjette bok i serien De syv søstre. «Her tas leseren med på tur og med storm på upper class i Storbritannia, på Manhattan og til kolonitidens Kenya. No more, no less», skriver VG.

Burlesk krim

Burlesk krim

Det henger en mann fra en bjelke i ei koie i nærheten av ei nedlagt gullgruve.Den døde heter Ringo, og det har gått tjuefem år siden datteren hans, Stella, sverget at hun aldri ville se ham igjen. Stella må reise den lange veien hjem for å begrave mannen hun foraktet. Forfatter Ingar Johnsrud får ros for å ha fornyet norsk krim – og hans siste «Gudmoren» har fått svært gode anmeldelser. Bare å glede seg for den som elsker krim!

Gudmoren/Aschehoug/ kr 379,-

Dødens tjern/ Cappelen Damm/pris kr 245,-
Dødens tjern/ Cappelen Damm/pris kr 245,- Vis mer

Skummelt i skogen

«Dødens tjern» av Sigbjørn Mostue er en spennende roman som både tar opp viktige problemstillinger til refleksjon samtidig som den underholder. Mathias og storesøsteren Malin blir dratt med på telttur i skogen av sin pappa. Med på lasset er også hans nye kjæreste og datter Birgitte. Og mystiske ting begynner å skje. Passer for barn 8-12 år.

Spennende oppdagelsesreise

Spennende oppdagelsesreise

I «Snøfreserduellen» av Bobbie Peers blir vi med Ella og Felix på et iskaldt oppdrag, der snømåker, snøfresere og skihoppere er alt annet enn det du trodde det var.Oppdagerklubbens univers er et lekent bakvendtland der barnas fantasi redder dem fra både skumle pirater og illsinte snøfresere. Passer for barn fra 8 år.

Snøfreserduellen/Aschehoug forlag/ pris kr 218,-

Bare Victor/Gyldendal forlag/ kr 174,-
Bare Victor/Gyldendal forlag/ kr 174,- Vis mer

En hemmelig verden

«Bare Victor» er historien om en velkjent YouTube-profil og programleder i NRK FlippKlipp, Victor Sotberg. Boka skildrer livet hans og perioden hvor man skal finne ut av hvem man er, samtidig som sterke krefter mener noe om hvem man bør være. Hvis du også lengter etter å flykte fra virkeligheten, kan denne boka være din hemmelige verden, skriver forlaget. Skrevet av Victor sammen med Erik Eikeland. Passer for lesere 9-13 år.

Ung kjærlighet

Ung kjærlighet

Når 17 år gamle Lena flytter til Oslo og begynner på ny skole, får hun de kongelige tvillingene kronprins Karl Johan og prinsesse Margrethe som klassekamerater. Hun forelsker seg hodestups i kronprinsen- og han i henne. Arvingen er en moderne kjærlighetshistorie om å leve med sine tabber, om å overvinne frykt - og om å være konge i sosiale medier. Skrevet av Anne Gunn Halvorsen og Randi Fuglehaug, som har fått gode kritikker. Arvingen er første bok i serien Halve kongeriket. Perfekt ungdomsbok.

Arvingen/ Aschehoug/ pris kr. 179,-

Vi bryr oss om ditt personvern

vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer