Forsikring og pensjon

Eksen kan arve alle pengene - og du får ingenting

Ved et dødsfall vil forsikringen eller pensjonen gå til den som står oppført som begunstiget, selv om dette er en ekskone, tidligere samboer eller liknende - og nærmeste familie kan bli sittende med ingenting.

EKSEN KAN ARVE ALT: Det kan være spesielle forhold som gjør det viktig å skrive en begunstigelse - men har du først satt et navn på papiret så må du følge opp. Det vil ha stor påvirkning for de som er igjen når du dør. Foto: Shutterstock/NTB
EKSEN KAN ARVE ALT: Det kan være spesielle forhold som gjør det viktig å skrive en begunstigelse - men har du først satt et navn på papiret så må du følge opp. Det vil ha stor påvirkning for de som er igjen når du dør. Foto: Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Pass på hvem som får pengene etter deg når du dør: Livsforsikringen eller pensjonen går til den som er «begunstiget» i avtalen.

- Fra tid til annen er vi borti kjedelige saker, der livsforsikringen står på en helt annen den familien trodde, og familien ikke får noenting, sier pensjonsekspert Stian Revheim i DNB.

Det er den som står som begunstiget i avtalen som arver midlene, uavhengig om denne personen fortsatt er en del av avdødes liv.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Artikkelen krever Vi pluss abonnement

Nyttig og inspirerende nettavis for 50 +

Vi.no er nettavisen for deg som liker å lese gode saker rundt temaene helse, forbruker, økonomi, familieliv og teknologi.

PRØVETILBUD

1,- / 1 måned

ABONNER PÅ VI PLUSS NÅ

(Fornyes automatisk til 199,-/måned)

999,- / 1 år

ÅRSABONNEMENT

(Fornyes automatisk til 999,-/år)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer