Annonsørinnhold

Aller

Slik får du mest ut av hjemmekontoret

Nå skal du jobbe hjemmefra de neste dagene. Hvordan får du mest ut av situasjonen og holder deg produktiv?

Det finnes heldigvis bedre løsninger for hjemmekontor enn å henge på kjøkkenbenken... Foto: Unsplash
Det finnes heldigvis bedre løsninger for hjemmekontor enn å henge på kjøkkenbenken... Foto: Unsplash Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne saken inneholder annonselenker

Mange av oss har nok sjekket mail hjemme på kvelden, eller gjort noen enkle oppgaver fra spisebordet tidligere på kvelden. Men hva kan man gjøre for å få mest ut av dagene med hjemmekontor? Hvordan legge til rette for at man bruker mest tid på jobb og mindre tid på små irritasjoner som oppstår med videokonferanser, lys, skjermer man ikke er vant til å sitte med over lengre tid?

Sørg for at videomøtene blir effektive

Et videomøte er bare så effektivt som den minst tilpassede personen. Da er det i hovedsak tre ting som gjelder; Godt nettverk, god lyd og ikke minst godt bilde.

Høyhastighetsrouter fra ASUS - RT-AC68U sørger for gode hastigheter
Høyhastighetsrouter fra ASUS - RT-AC68U sørger for gode hastigheter Vis mer

Sørg derfor for at du har et godt hjemmenettverk. Hvis du kan strekke en nettverkskabel fra maskinen din til ruteren vil det sikre deg den aller beste nettlinjen - uten forstyrrelser. Hvis du ikke har inngang for nettverk på maskinen din, er en liten USB til nettverk adapter en god investering.

Alternativt kan det være lurt å se på ruteren og det trådløse nettverket. Har du den i samme rom kan du paradoksalt nok også sitte for nærme den, og befinner den seg i andre enden av huset, så kan det være lurt å se på en som enten er sterkere eller en nyere versjon av såkalte mesh-nettverk.

Vanlige extendere man kan bruke for å utvide nettverket egner seg ikke like godt for videosamtaler som ren nedlasting eller streaming av video. Dinside.no testet for en stund tilbake Zyxel Multy U og mente den var den lekreste mesh-nettverksløsningen de har testet. Se flere rutere her.

Trådløse og støydempende hodetelefoner fra Bose
Trådløse og støydempende hodetelefoner fra Bose Vis mer

Når nettverket er i orden er det en god ide ta for seg lyden. Det er håpløst for alle å være med i et videomøte hvor det er støy fra en av deltakerne som oppstår på grunn av feedback fra høytalerne inn i mikrofonen.

Det beste er derfor at alle bruker hodetelefoner med mikrofon. Det skjermer for støy, du hører bedre selv og mikrofonen er nærme munnen og ikke på tastaturet ditt. Det er kjempeirriterende med noen som gjør nødvendige notater under et møte med den kostnaden av at det smeller fra tastaturet i samtalen for alle andre. Vanlige ørepropper fungerer veldig godt, men kan være slitsomt i ørene en hel dag. Se derfor etter noen støydempende trådløse hodetelefoner.

Av og til kjennes det best å være på video med lyset av. Det er uvant å skulle se seg selv snakke på skjerm, spesielt når det er filmet fra et kamera som er i toppen av skjermen og du stirrer rett på deg selv. Da kan det føles litt bedre å bruke et eksternt kamera, som filmer fra en litt annen vinkel og med høyere kvalitet. Det kan gjøre mye med hvor bekvem man føler seg, men bildets kvalitet har også mye å si for hvordan de andre opplever samtalen. Da blir det god dynamikk i møtet og det ender opp mer effektivt.

Sørg for å ha det ryddig

Foto: Jan Baborák - Unsplash
Foto: Jan Baborák - Unsplash Vis mer

Hjemmekontor kan ha en tendens til å bli veldig rotete. Ikke bruker man det ofte, man rekker ikke bli ferdig med det man startet på og ett sted må klesvasken stå og tørke. Ute av syne, ute av sinn.

Når du nå skal tilbringe flere timer der kan det være veldig smart å rydde raskt unna. Da er gjennomsiktige bokser gode venner å ha. Fyll raskt i boksene, og siden de er gjennomsiktige finner du det raskt igjen. Det er utrolig hva man kan få fram av plass med noen bokser og 30 minutter. De tjener du raskt inn igjen.

Med 27" 4K UHD-monitor kan du se kollegaene dine i 4k - Philips 276E8VJSB
Med 27" 4K UHD-monitor kan du se kollegaene dine i 4k - Philips 276E8VJSB Vis mer

God arbeidsstilling

Sitter du og jobber hele dagen på samme plass uten å «fly i møter» kan man fort bli veldig sliten av å bare jobbe fra bærbar PC. Gjør investeringen nå hvis du ikke allerede har gjort det, og kjøp deg en ekstern skjerm, mus og tastatur. Det vil løfte hodet ditt i en mindre belastende stilling, ikke slite ut nakken og du vil ha mindre sjanse for å ende opp med vondt i hodet mot slutten av dagen.

Forøvrig har Kode24.no skrevet to flotte artikler som er både elsket og hatet av dem som jobber mye hjemmefra. La oss kalle dem 10 gode ting med å ha hjemmekontor, og ... 10 ting man kanskje bør passe seg for hvis man har hjemmekontor. Droppe det er vel ikke et alternativ for mange nå.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.