Annonsørinnhold

FLUX

Plages du av tørr munn?

Her er løsningen.

VISSTE DU AT: Langvarig tørrhet (xerostomi) kan gi utvikling av hull i tennene, samt tannkjøttsykdommer. FOTO: NTB Scanpix
VISSTE DU AT: Langvarig tørrhet (xerostomi) kan gi utvikling av hull i tennene, samt tannkjøttsykdommer. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

Tørr munn skyldes enten at spyttproduksjonen er for liten, eller at sammensetningen av spyttet ikke er som den skal være på grunn av ubalanse i munnhulen.

Spyttet skal rense munnhulen, balansere ph-nivået i munnen, fukte og smøre slimhinnene i munnen og motvirke bakterier.

Derfor er det viktig å holde spyttproduksjonen oppe, sørge for smøring av slimhinnene og unngå ubehagelig tørrhet i munnen.

Plages du av tørr munn?

Fakta om tørr munn:

  • Tørr munn kan forårsake plager som dårlig ånde, redusert smaksopplevelse, ubehag når du snakker og svelger, såre slimhinner, dårlig nattesøvn og karies (hull i tennene)
  • Tørr munn er ifølge studier et daglig problem som ofte blir forbundet med eldre, men stadig flere yngre plages også av tørr munn. Kvinner har lavere spyttkjertelkapasitet enn menn, ca hver 5. mann og hver 3. kvinne opplever tørr munn, og blant kvinner 55+ øker andelen til 50 prosent.
  • Tørr munn oppstår når spyttkjertlene produserer for lite spytt. Årsaker til munntørrhet kan være overgangsalder, stress, sykdom, de som sover med åpen munn (snorkerne), medisiner eller cellegiftsbehandling, hvor bivirkninger fra medisiner er den vanligste
  • Om du benytter flere enn fire ulike typer av medisiner, øker risikoen for tørr munn
FLUX TANNKREM: Flux har tannkremer tilpasset til hele familien med gode smaker. De inneholder riktig mengde fluor, og er fri for såpestoffer, allergener og mikroplast.
FLUX TANNKREM: Flux har tannkremer tilpasset til hele familien med gode smaker. De inneholder riktig mengde fluor, og er fri for såpestoffer, allergener og mikroplast. Vis mer

Moderne produkter

  • Flux har en serie produkter som hjelper mange som opplever/plages av tørr munn.

    Flux for tørr munn er en serie med produkter som kan brukes sammen, eller hver for seg, spyttstimulerenede drops i 3 gode smaker samt gele og skyll som smører slimhinnene, stimulerer spyttkjertelene og beskytter tennene.

    Alle produktene inneholder fluor for ekstra beskyttelse mot karies (hull i tennene). Serien er utviklet etter tilbakemeldinger fra forbruker og i tett samarbeid med Nordisk tannhelsepersonell.

Dette er moderne produkter du kan bruke til alle døgnets tider og som hjelper mot tørr munn. Vær også påpasselig med å velge en mild og skånsom tannkrem uten såpestoffer (sodiumlaurylsulfat), som ikke tørker ut slimhinnene. Flux har også skånsomme fluortannkremer uten såpestoffer, men som likevel gir en lett skummende effekt med smak av enten Coolmint eller Mild Sweetmint. Sistnevnte passer veldig godt for de som f.eks. er under cellegiftsbehandling og ønsker en tannkrem med mild smak.

Produktene er utviklet i samarbeid med skandinavisk tannpleie og selges eksklusivt på apotek samt hos enkelte tannklinikker.

*Flux sugetabletter er et legemiddel som inneholder natriumfluorid. Forsiktighet bør utvises ved naturlig fluorinnhold i drikkevannet over 0,25 mg/l. Fluordosen i sugetablettene virker sammen med fluor fra andre produkter som tannkrem, skyllevæsker og tyggegummi. Les pakningsvedlegget.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.