Dramatiske Vesuv

På kraterets kant ser vi over 200 meter rett ned i Vesuvs indre. Når tåka kommer sigende har vi ikke mer enn 20 meters sikt. Heldigvis sover en av verdens mest aggressive vulkaner.

Dramatiske Vesuv
Publisert
Sist oppdatert

På vei ned må vi nøye oss med solskinnsbildene på de mange postkortene selgerne lokker med og andre unyttige suvenirer.

Vi er mer interessert i Vesuvs dramatiske historie der ødeleggelsen av Pompeii er den mest kjente. Da over 2 000 mennesker ble utslettet på et øyeblikk og byen ble totalt begravet i løpet av tre dager.

Siden den gang har vulkanen endret form og fasong, men er fortsatt like lumsk og farlig.

Likevel har over 3 millioner mennesker bosatt seg ved og rundt vulkanen, uten å ofre den så mange tanker.

– Vi lever godt med Vesuv som vår nabo, sier lokalguide og kjentmann, Luigi, som nesten hver dag pendler mellom fastlandet og Capri hvor han bor.

Hver dag fylles turistbussene for å frakte tusenvis av turister opp til fjellet. Den siste etappen opp og inn til selve krateret må vi gå til fots.

Dramatiske Vesuv
Dramatiske Vesuv
Dramatiske Vesuv

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.