Byen som forsvant

Utgravningene av Pompeii har fått stor innflytelse på europeisk kunst og kulturliv. Byen de fant under Vesuvs fot kan sammenlignes med nåtidens samfunn.

Byen som forsvant
Publisert
Sist oppdatert

Annonse for Aller Travel

Aller Travel er et reisebyrå som er drevet av Aller Media - samme eier som står bak Vi.no. Vi.no og Aller Travel samarbeider om å tilby reiser for godt voksne lesere.

Gatekjøkken på hvert et hjørne, restauranter, gågater, badehus, bakere, ferdselsårer, teater og konsertsal og et yrende folkeliv.

Byen som forsvant

De store villaene var plassert i vakre hager og de som hadde råd brukte penger på kunst, fresker og utsmykninger. Under utgravningene ble det funnet forretninger og verksteder som viser at byens innbyggere drev med handel og ulike håndverkstradisjoner.

I løpet av tre dager forsvant en kultur som var langt forut for sin tid. Totalt dekket av vulkan-aske og pimpstein var det umulig for de overlevende å flytte tilbake. Først på midten av 1700-tallet ble Pompeii gjenoppdaget og de krevende utgravningene begynte under ledelse av kongen av Napoli, men først hundre år senere ble utgravningen seriøs.

- En fantastisk opplevelse, sier Tor Olav Steine, pensjonert skolelærer fra Søgne utenfor Kristiansand. Sammen med sin kone Astrid har de opplevd det beste Sorrento-halvøya har å by på. – Vandreturene i fjellene, Vesuvs dramatiske krater, deilig mat og hyggelig hotell. Vi har kost oss samtidig som vi har fått brukt kroppen. Turene, som Aller Travel har lagt opp, er passe krevende for oss pensjonister. Dessuten har vi hatt mye moro og sosialt samvær med de andre i gruppen, sier han.

Byen som forsvant
Byen som forsvant
Byen som forsvant
Byen som forsvant

Vi bryr oss om ditt personvern

vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer