Axel Munthes øy

Da vi gikk i land på Capri var det flere som nynnet på denne vakre melodien av Will Grosz «Det var på Capri jeg så henne komme.» Det viste seg at øya så absolutt er et besøk verdt.

image: Axel Munthes øy

Med lokal guide ble vi først busset til Anacapri, en av to kommuner på den vesle øya bare en halvtimes båttur ut fra Sorrento.

Få et godt tilbud på denne reisen!

Det var der den svenske legen Axel Munthe bodde store deler av sitt liv, og fikk også prinsesse Victoria til å slå seg ned på Capri i lange perioder for å bli behandlet av legen.

I 1890-årene fikk han bygget praktvillaen «Villa San Michele» som nå er museum drevet av en svensk stiftelse. Axel Munthe ble en populær person på den en gang så fattige øya. Men også oppfattet som kontroversiell for sin omgangskrets med kongeligheter, kjendiser og kunstnere.

Rolf Ivar og Astrid Lind fra Alta lot ikke noen regnskurer få ødelegge opplevelsene på Capri. - Her er det mye å se på, og fremfor alt kjøpe. Mote- og designerbutikkene i Capri styrer vi derimot unna. Men kulturen er vi vært interessert i å oppleve, sier de.

image: Axel Munthes øy
image: Axel Munthes øy
image: Axel Munthes øy
image: Axel Munthes øy