Axel Munthes øy

Da vi gikk i land på Capri var det flere som nynnet på denne vakre melodien av Will Grosz «Det var på Capri jeg så henne komme.» Det viste seg at øya så absolutt er et besøk verdt.

Axel Munthes øy
Publisert
Sist oppdatert
Axel Munthes øy

Med lokal guide ble vi først busset til Anacapri, en av to kommuner på den vesle øya bare en halvtimes båttur ut fra Sorrento.

Få et godt tilbud på denne reisen!

Det var der den svenske legen Axel Munthe bodde store deler av sitt liv, og fikk også prinsesse Victoria til å slå seg ned på Capri i lange perioder for å bli behandlet av legen.

I 1890-årene fikk han bygget praktvillaen «Villa San Michele» som nå er museum drevet av en svensk stiftelse. Axel Munthe ble en populær person på den en gang så fattige øya. Men også oppfattet som kontroversiell for sin omgangskrets med kongeligheter, kjendiser og kunstnere.

Rolf Ivar og Astrid Lind fra Alta lot ikke noen regnskurer få ødelegge opplevelsene på Capri. - Her er det mye å se på, og fremfor alt kjøpe. Mote- og designerbutikkene i Capri styrer vi derimot unna. Men kulturen er vi vært interessert i å oppleve, sier de.

Axel Munthes øy
Axel Munthes øy
Axel Munthes øy
Axel Munthes øy

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.